Debiteurenbeheer

Als ondernemer wil je zorgeloos ondernemen en dat jouw klanten zo snel mogelijk betalen. Dat kan alleen als je je zaakjes goed op orde hebt. Zo ook je debiteurenadministratie en dus je debiteurenbeheer.

Helaas pakt dat in de praktijk soms net even anders uit. Daarnaast voelt het waarschijnlijk al snel alsof je aan het zeuren bent als je je klant een betalingsherinnering stuurt of opbelt om te vragen of hij wil betalen. Ondertussen zit jij te wachten aangezien je zelf ook je facturen moet betalen. Veel ondernemers hebben hier last van en dat is erg vervelend. Meer dan de helft van de faillissementen ontstaat door slecht debiteurenbeheer.

Debiteurenbeheer omvat alle activiteiten van een bedrijf die erop zijn gericht debiteuren hun facturen te laten betalen. Het gaat er dus ook over om de reden van het niet-betalen te achterhalen. Misschien is een dienst of product niet geleverd?

Een financieel gezonde organisatie heeft een goede cashflow. Effectief debiteurenbeheer draagt positief bij aan het terugdringen van het totale openstaande saldo (DSO) en dat draagt weer bij aan de vitaliteit van het bedrijf. Met een positief werkkapitaal heb je meer ruimte om te ondernemen. Werkkapitaal is het kapitaal dat bedrijven nodig hebben om aan hun dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen, om leveranciers te betalen, salarissen uit te keren, onderhoud te verrichten, voorraden aan te vullen.

Als verlengstuk van jouw onderneming voert Rezeev het debiteurenbeheer uit volgens jouw wensen en verwachtingen. Met debiteurenbeheer van Rezeev kun je vertrouwen op een professionele en grondige aanpak.