Incasso

De kern bij een zakelijke transactie is dat er een relatie bestaat tussen een klant en een leverancier. Rezeev vindt deze relatie belangrijk en waardevol. Soms wordt er niet op tijd betaald om meerdere redenen. Daar heeft u als ondernemer last van. Te laat of niet betalende klanten kosten u immers geld. Geld dat u liever gebruikt om te ondernemen of te investeren.

Rezeev combineert moderne technologie met een “Ambachtelijke” wijze van behandelen en communiceren met alle betrokken partijen. Hierbij ligt de focus op een hoge mate van persoonlijke dienstverlening en service. Rezeev helpt u en uw debiteur om te zorgen dat facturen betaald worden. Want een goede relatie betaalt beter, ook als het even tegenzit.

Dat is precies Rezeev; Duidelijk over geld.

Type debiteuren

Rezeev baseert de behandeling van uw openstaande vorderingen op basis van onderstaande type debiteuren. Het type debiteur bepaalt mede de intensiteit en de tone of voice van het traject. Zo wordt een wanbetaler anders “aangepakt” dan een doorgaans nette betaler.

Heeft u openstaande facturen? Ga dan naar: Factuur laten innen

Nette betaler

Hij heeft alles piekfijn op orde en betaalt facturen stipt op tijd. Hier heb je geen omkijken naar. Zo willen we ze allemaal. Maar helaas ook de netto betaler overziet door controledrang op alles ook wel eens wat. Niets menselijks is hem vreemd. Een enigszins milde en informele behandeling is hier op zijn plaats.

Sloddervos

Hij maakt er een beetje een rommeltje van. Hij kan en wil betalen, maar hij vergeet het of raakt dingen kwijt. Soms met excuses om bestwil. Het werkt goed als je hem even opnieuw info stuurt, helpt herinneren en daarvoor wat tijd geeft.

De Probleembetaler

Hij zit in de financiële problemen. Hij wil wel betalen maar overziet het niet meer en de facturen stapelen zich op. Het helpt als je zijn probleem behapbaar maakt. Stuur hem niet een nieuw probleem, maar kom met een oplossing zodat jij wel wordt betaald.

De wanbetaler

Hij maakt er echt een potje van. Betaalt niet en lijkt er mee weg te willen komen. Houdt zich aan geen enkele afspraak. Met deze klanten zijn we klaar. Stevig aanpakken, geen regelingen want dat leidt slechts tot uitstel. Laat het hem voelen.